Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

...swampland


Μιας που θυμηθήκαμε (αν και ποτέ Δεν Ξεχνώ) την Swampland στη προπροπρο-προηγούμενη ανάρτηση, όπου έστω και άθελά τους, τρία μεγάλα πνεύματα συναντήθηκαν (εντάξει ο Conrad είναι κανα 1000 σκαλοπάτια πάνω με όποιον και να τον βάλεις να καθίσει), και για να μη πολυλογούμε, ας ξεκαθαρίσουμε απ’ την αρχή ότι στο -λιγοστό- μυαλό μου, το πρωτότυπο των Scientists, το συναγωνίζεται μόνο το Sleep Alone του Howard στην μάχη για τον τίτλο του ωραιότερου rock and roll τραγουδιού.

Από κει και πέρα, μετά την διασκευή των Mono Men, όπου πραγματικά νιώθεις λες και είσαι μπροστά στο τεράστιο ανοιχτό στόμα ενός αλιγάτορα και μυρίζεις την ανάσα του, η απλά και μόνο είσαι μόνος σ’ ένα δωμάτιο και ακούς τον ρυθμό της καρδιάς σου, πίστευα ότι η υπόθεση είχε κλείσει οριστικά.

Οι άκρως επικίνδυνοι τύποι όμως, που συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι κάτω από το όνομα Holy Soul είχαν διαφορετική άποψη επί του θέματος.
Και την εξέφρασαν με τον πιο απόλυτο τρόπο, στα κασέτο-sessions του πρώτου τους EP, Love Has Left The City Limits (2004).
Εμείς έπρεπε να περιμένουμε κάμποσα χρόνια ακόμη ως που ν’ αποφασίσουν να ανεβάσουν την Swampland by The Holy Soul, στη σελίδα τους στο soundcloud
Τι τύμπανα είναι αυτά που ακούγονται ρε παιδιά??? Αμαν παναγιά μου, το θηρίο έρχεται ίσα πάνω μου, τρέχω να κρυφτώ!

*Ο πίνακας πάνω είναι η Swampland του Thomas Heart Benton, από τα 1941.