Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Slug Guts - Strangling You Too 7”

Hozac Records
2012

Υπάρχουν μέρη στη γη που ο χρόνος σταματά, γυρνά πίσω, πάει μπροστά, σπάει πλάκα και κάνει ότι γουστάρει γενικά.
Υπάρχουν ακόμη και κάτι παμπάλαιες μηχανές μέσα στο γράσο τις βίδες και τ' ελατήρια,  που δεν σου γεμίζουν καθόλου το μάτι έτσι πρωτόγονες που φαντάζουν πια,  μοιάζοντας περισσότερο με άτακτα συναρμολογημένο συνεργείο βουλκανιζατέρ παρά με μηχανές του χρόνου, που μουγκρίζουν σαν θηρία τρέμοντας ολόκληρες όταν πάρουν μπρος, έτοιμες να διαλυθούν, μα που μπορούν όμως πίστεψε με, να κάνουν αυτή τη δουλειά σε όποιον τόπο κι αν βρεθούν παρατημένες.
Υπάρχει και κάτι ακόμη, αυτού κι αν δεν του φαίνεται καθόλου έτσι μικρό και εύθραυστο που είναι, που κατορθώνει εύκολα, απλά, πάντα και παντού σε 3-4 λεπτά να σε πάει σε μια άλλη περιοχή του χρόνου, εκεί που μπορείς να δεις τον ίδιο άνθρωπο, ίσως τον εαυτό σου, τώρα, είκοσι χρόνια πριν ή άλλα τόσα μετά, να ακούει το ίδιο θυμωμένο, συγκινητικό μες στην αφοσίωση του, ανέσπερο αυστραλέζικο rock and roll.
Μόνο οι ετικέτες πάνω σ’ αυτές τις λιλιπούτειες χρονομηχανές- τα σινγκλάκια αλλάζουν, αλλά δεν έχει καμία σημασία αυτό.
Τι να γράφει πάνω New Christs και Born Out of Time, τι να γράφει Slug Guts και Strangling You To, τι να γράφει αυτό που θα γράφει σε 20 χρόνια και το οποίο αν και το είδα δεν μπορώ να σας αποκαλύψω. Είναι όμως τέτοια κοματάρα όπως τα δύο προηγούμενα.