Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

a midsummer evening's dream



Φίλες και φίλοι, σύντροφοι συναγωνιστές σ’ αυτόν τον καλό, τίμιο και προπαντός μάταιο αγώνα, έφτασε και φέτο η στιγμή για τους συντάκτες του μπλογκ να κάνουν την θερινή τους παύση εργασιών.

Απτόητοι από την πρωτοφανή αδειασούρα-ελαφράδα του πουγκιού τους, έχωσαν ο καθένας βιαστικά μια αλλαξιά, το αιώνιο θαρρεί κανείς, ξεβαμμένο απ’ τον ήλιο και φαγωμένο από την αλμύρα μαγιό τους, δυο βιβλία και μια αρμαθιά σημειώσεις προς μελέτη και διόρθωση στο δισάκι, και είναι ξανά έτοιμοι να κινήσουν στα τέσσερα γνωστά συν δύο-τρία ακόμη άγνωστα στο ευρύ κοινό, σημεία του ορίζοντα.

Το μόνο που απομένει είναι να παραδώσουν τα κλειδιά στην cat sitter μια από τις επόμενες των ημερών και…μη τον είδατε τον Παναή!

Ως εκεί κάπου στα μέσα με τέλη του Αυγούστου που πιστεύουν ότι θα είναι έτοιμοι και πάλι να αφήσουν τα κέρατα των τράγων και το ειδικό κασμαδάκι ξυσίματος των απόκρυφων σημείων, για να πιάσουν ξανά τα πληκτρολόγια, σας αφήνουν με τη μουσική υπόκρουση –υπό τη μορφή ενός ακόμη καταπληκτικού ως είθισται μιξοτέιπ- του επαναλαμβανόμενου ονείρου που έβλεπαν σε διάφορες παραλλαγές όλοι τους, τις ώρες τις σιέστας στα νυσταλέα απογεύματα, χαυνωμένοι από την ζέστη του μεσοκαλόκαιρου....
Να είσαστε όλοι γεροί ως την καλή αντάμωση.

a midsummer evening's dream tracklist:

01. Dirtmusic – The Big Bend
02. The Steady As She Goes – The Sea (Your Second Home)
03. Levon J. Conlon & The Black Spring – One More Bottle Of Plonk
04. The Kill Devil Hills – Hydra
05. Noah Taylor & The Sloppy Boys – Girl
06. The Kickabouts – Rolling Through The Night
07. Hoodlum Shouts – Heat Island
08. Sons Of Lee Marvin – Jockey Full Of Damnation
09. Gentle Ben & His Sensitive Side – Execution Day
10. Rowland S. Howard – White Wedding
11. Charlie Marshall & The Body Electric – Fall
12. Mikelangelo & The Tin Star – No Sign Of  A Pipeline
13. The Citradels – Golden Gun
14. Gunnman & The Holy Ghost – Broken Mirrors
15. Pure Sins (Delaney Blue) – Sky The Spy
16. Les Hommes Sauvages – Astronomy
17. The Earthbound – Child Of The Sea
18. Alps – Sail Away
19. Nikki Sudden & Phil Shoenfelt – Cloak Of Virtue
20. Indian Ghost – Dead Skin
21. The Layers – Clandestin
22. Sonny Vincent & Spite – Not The Same
23. Little Green Fairy – Burning Soul
24. Raul Malo – Downbound Train
25. Red Traces – Nothing South
26. The Smithereens – Behind The Wall Of Sleep (Unplugged)
27. The Ottomans – Lonely With You
28. The Nirvana Devils – Hellbound Train



Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

right guys choose wrong books, wrong songs, wrong...side




Είτε έτσι είτε αλλιώς, όμως, πάντα μ’ αρέσουν τα λάθος βιβλία. Κι οι λάθος ταινίες. Κι οι λάθος άνθρωποι.  Κι έχω μια κακιά συνήθεια ν’ αρχίζω ένα βιβλίο και να το διαβάζω τόσο ώσπου να βεβαιωθώ ότι θέλω να το διαβάσω κι ύστερα να το βάζω στην άκρη και να αρχίζω κανά δυο άλλα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όταν αισθάνομαι βαρύθυμος και μελαγχολικός, πράγμα που συμβαίνει πολύ συχνά, ξέρω πως έχω κάτι να διαβάσω αργά τη νύχτα, κι όχι εκείνο το φρικιαστικό άδειο συναίσθημα ότι δεν έχω κανέναν για να μιλήσω ή να μου μιλήσει.

text: Raymond Chandler – Ένας συγγραφέας αποκαλύπτει, μετάφραση Βαγγέλης Παραμπούκης, εκδόσεις Παρατηρητής 1988.

music: Το κομμάτι της χρονιάς για να μη πω της χιλιετηρίδας και γίνω ίσως λιγάκι υπερβολικός...
Levon J. Conlon – One More Bottle Of Plonk, Digital Release 2016. 



Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

in the heat of the night


Εντάξει παιδιά, δύο-τρείς –αλλά καλές θέλω να πιστεύω- αναρτήσεις μένουν ακόμη ως την στιγμή που σύσσωμη η συντακτική ομάδα θα εγκαταλείψει τις μπλογκοεπάλξεις για να βυθιστεί ακόμη περισσότερο στην καλοκαιρινή ραστώνη.
Έτσι κι αλλιώς με την κωλοζέστη αυτού του σκατοκαλόκαιρου χρειάζεται προσπάθεια για να σηκώσω το χέρι και να πατήσω το πάουερ του υπολογιστή, πόσο μάλλον να κατορθώσω να πληκτρολογήσω πέντε-έξι συνεχόμενες φράσεις που να βγάζουν και νόημα...

Για απόψε πάντως το μενού έχει κάτι τρελομελβουρνέζους πάνκιδες που μεταξύ 2009 και 2011 έδωσαν μερικά –επεισοδιακά θα πρέπει να ήταν- live στη Μελβούρνη και τα πέριξ, ανέβασαν κι ένα μοναδικό τραγούδι στο δίκτυο, και από τότε τηρούν σιγή ασυρμάτου...
Ο λόγος για τους Kickabouts και το Rolling Through The Night (λέτε να άκουγαν Evan Johns?), ένα τραγούδι όπου το rockabilly συναντά το punk για μερικά προκαταρκτικά γουίσκια κι έπειτα πάνε και βρίσκουν το stoner και πλακώνονται στις μπύρες και τα κρασιά μέχρι πρωίας



Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

on the run


Η φυγή είναι πολλά πράγματα. Κάτι καθαρό και γοργό σαν το πουλί που διασχίζει τον ουρανό. Ή κάτι βρωμερό και έρπον· μια σειρά κινήσεις σαν του κάβουρα μέσα από μεταφορικό και κυριολεκτικό βούρκο, μια διαδικασία συρσίματος προς τα μπρος, πηδήματος στο πλάι, τρεξίματος προς τα πίσω.
Είναι να κοιμάσαι σε χωράφια κι όχθες ποταμών. Είναι να σέρνεσαι με την κοιλιά χιλιόμετρα ολόκληρα μέσα σε αρδευτικά κανάλια. Είναι πίσω δρόμοι, διακλαδώσεις σιδηροδρομικών γραμμών, η ανατρεπόμενη πίσω πόρτα κάποιου τυχαίου φορτηγού, ένα κλεμμένο αμάξι κι ένα νεκρό ζευγάρι που έκανε έρωτα. Ένα φαγητό κλεμμένο από φορτηγά τρένα, ρούχα παρμένα από σχοινιά μπουγάδας· ληστεία και φόνος, ιδρώτας και αίμα. Το περίπλοκο γινόμενο απλό μέσα απ’ την αλχημεία της ανάγκης.

text: Jim Thompson “The Getaway”, μετάφραση Βαγγέλης Παραμπούκης, εκδόσεις Παρατηρητής 1994.
music: The Tongue and Lips – On The Run, Digital Release 2012.


Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Witch Hats - Deliverance

In-Fidelity
2016


Επιστροφή, έπειτα από αρκετά χρόνια, για μια από τις αγαπημένες και σπουδαιότερες  αυστραλέζικες –και όχι μόνο- μπάντες της τελευταίας δεκαετίας.

Ο τρίτος τους αυτός δίσκος (δεν είναι τόσο τεμπέληδες, έχουν στο ενεργητικό τους και δύο φοβερά EP) μπορεί να ακούγεται υπερβολικά ήπιος και προβλέψιμος για τα κυβικά τους, και να υστερεί σαφώς στη σύγκριση με τους προηγούμενους (ειδικά με το άλμπουμ της χρονιάς του 2011, για να μην πούμε ολόκληρης της δεκαετίας, όπως ήταν το Pleasure Syndrome) δεν παύει πάντως να είναι ένας καλός δίσκος, ειδικά για την φτωχή δισκογραφικά, συγκομιδή της χρονιάς που διανύουμε (σαν παρηγοριά στον άρρωστο μου μοιάζει αυτό, α ρε Witch Hats τι μου κάνετε, και δεν μου κάνει καρδιά να σας τα πω χύμα, γιατί σας αγαπάω) που μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως εξέδρα κατάδυσης, για την απαραίτητη και επιβεβλημένη βουτιά προς τα έγκατα της δισκογραφίας τους.

bandcamp

Πρώτη δημοσίευση στη συλλογική στήλη του mic.gr: "Κάτι καλό να ακούσω".