Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

before and after...


Αφού πιάσαμε τ’ αυστραλιανά (λες και τα αφήσαμε ποτέ) στα προηγούμενα ποστ ας το συνεχίσουμε έτσι, και σιγά μην έχει κανείς αντίρρηση.
Για αρχή πάμε πίσω στα 1983 και στο πρώτο single των Screaming Tribesmen που ήταν παράλληλα και η τρίτη (βραχύβια μιας και είχε άλλα σχέδια) στάση σε μπάντα μετά τους Hellcats και τους The 31st του Ronald "Ron" Stephen Peno, γνωστού απλά σαν Ron Peno, που ένα χρόνο αργότερα θα ξεκινούσε την μεγάλη πορεία για το άγνωστο (και μεις από πίσω) με τους Died Pretty.
Το πρώτο λοιπόν single των Tribesmen δεν είναι άλλο από το κομψοτέχνημα υψηλής αυστραλιανής pop και rock αισθητικής, το μια ολόκληρη εποχή από μόνο του Igloo, όπου τους στίχους υπογράφει ο Peno, και αν δεν το έχετε ακούσει ακόμη τρέξτε λίγο παρακάτω να το κάνετε, αλλιώς δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να συνεχίσετε διαβάζετε αυτό το blog.

Αφήνουμε με βαριά την καρδιά το Igloo αλλά και την μεγάλη...παρένθεση των Died Pretty (σ’ αυτούς θα επανέρθουμε όμως πολύ σύντομα) και πάμε 22 χρόνια αργότερα στο How Can I Forget This Heart Of Mine (ωραίος τίτλος ε) το πρώτο δίσκο των Darling Downs, του σχήματος δηλαδή που έφτιαξαν ο Kim Salmon (να μη γράφω πάλι συστάσεις) στη κιθάρα, τη φωνή, διάφορα άλλα οργανάκια και  την παραγωγή, και ο Ron Peno στο γνωστό του ρόλο, σαν τραγουδιστή, στιχουργού και συνθέτη.
Από κει μέσα επιλέγουμε το Waste My Time ένα τεμπέλικο, υπνωτικό, και παραιτημένο country blues, να γλύφεις τα μούσια σου απ’ τον αφρό της μπύρας, σιγοτραγουδώντας ξεψυχισμένα, και  ξύνοντας παράλληλα αργά και ηδονικά την κοιλιά κάτω απ’ την κάποτε λευκή φανέλα σου.
Όπως το 'χει πει και ένας δάσκαλος: vα χάνεις τον καιρό σου είναι ο μοναδικός τρόπος σήμερα για να είσαι ελεύθερος…