Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Primitive Calculators/Slug Guts - Ugly Pumping Muscle split EP

Sweet Rot Records
2011
 
Ένα σινγκλακι που έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να υπενθυμίσει 2-3 πράγματα, τώρα που τελειώνει και η χρονιά. 
Πρώτους και καλύτερους φυσικά, τους χαμένους στο διάστημα Primitive Calculators που τους είχα γνωρίσει μ’ αυτό το κομμάτι από μια ταλαιπωρημένη κόπια βινυλίου του soundtrack του Dogs in Space (παίζει σε torrent, να το δείτε…) που είχα αγοράσει κοψοχρονιά 100 δραχμές από ένα άσχετο δισκάδικο, τότε που όπου έβλεπα δίσκους χωνόμουνα μέσα και ψαχούλευα κι ας είχε στην βιτρίνα του μόνο Δόμνα Σαμίου και Νίτσα Τσίτρα. (Εδώ ακούγεται σε δύο ζωντανές εκτελέσεις μια από το 1979 και μια από την προπέρσινη επί σκηνής επανασύνδεσή τους.) 
Για μερικούς πλέον θεωρούνται από τις μεγαλύτερες μπαντες που γέννησε ποτέ αυτή η χώρα που τόσο συχνά εξυμνείται σ’ αυτό το blog για τις μουσικές της αρετές,…η Αυστραλία, και για κάποιους λιγότερους όχι μόνο αυτή. 
Δεύτερο, το από πού «έκλεψε» μια άλλη μεγάλη και άδικα παραγνωρισμένη μπάντα το καλύτερο της τραγούδι. Μιλάω για τους Chrome Cranks  -που είναι ξανά μαζί και βγάζουν δίσκο έπειτα από 15 χρόνια- και το Hot Blonde Cocktail το οποίο χρωστάει –για να είμαι ευγενικός- πάρα πολλά στο Ugly Pumping Muscle. Από την Νέα Υόρκη και τους Suicide στην suburbia της Μελβούρνης και τους Primitive Calculators και ξανά πίσω στην Νέα Υόρκη και τους Chrome Cranks…Thats the way the story of rock and roll goes maaaaan θα έλεγα με την βαριά προφορά μου αν ήμουνα αμερικάνος. 
Και τρίτο αλλά εξίσου αν όχι περισσότερο σημαντικό, να υπενθυμίσει ότι μεγάλα γκρουπ υπάρχουν και σήμερα, και ελπίζω το κοινό να τους φερθεί καλύτερα από ότι στους δύο προηγούμενους. Όπως είναι οι Slug Guts δηλαδή που αφού με το Howlin’ Gang φρόντισαν από πολύ νωρίς φέτος να καθαρίσουν το θέμα εισόδου στην πεντάδα, παίζουν χαλαρά για τον κόσμο τους, προσφέροντας καταπληκτικά γκολ και θέαμα, συν δύο πολύτιμα δώρα στους φανατικούς οπαδούς τους. Το LivinEvil LP και την φανταστική -live κι αυτή- εκτέλεση του Ugly Pumping Muscle σ' αυτο το επτάιντσο. 

                                 Primitive Calculators - Ugly Pumping Muscle


Slug Guts - Ugly Pumping Muscle